Festlig invigning av Galileis plats

Pernilla Hallberg från Bergsjön 2031 är glad att den nya utearenan vid Gärdsås torg är klar och ska invigas.

En undanskymd och mörk fotbollsplan vid Galileis gata i Bergsjön har förvandlats till en helt nybyggd multiarena med massor av möjligheter. Här finns utegym och hinderbana, fotboll- och basketplan, sittgrupper och lekredskap. Välkommen på festlig invigning av Galileis plats, onsdag 1 november klockan 13–15.

 Det var efter en trygghetsvandring med fastighetsägare i området och polisen som idén om att rusta upp området vid fotbollsplanen intill Gärdsås torg föddes.

– Här fanns bara en konstgräsplan och platsen upplevdes som mörk och inte så inbjudande, säger Pernilla Hallberg från Bergsjön 2031 och en av dem som deltog i trygghetsvandringen.

På Galileis plats finns bland annat en fullstor basketplan…

En arbetsgrupp från Göteborgs Stad och Bergsjön 2031 tillsattes för att förbättra och utveckla platsen. Det första som gjordes var att ta reda på vad de boende i området hade för önskemål. Bland annat hade man under 2022 intervjuare på Gärdsås torg och på evenemang som Tellusfestivalen var man på plats med en modell för att informera och ta in synpunkter.

….utegym…

Önskemål och synpunkter som kom in var:
• Bättre belysning
• Fler saker för fler åldrar
• En fullstor basketplan
• Hinderbana
• Lekmiljö
• Utegym
• Sittgrupper

– Vi fick in många idéer och synpunkter så vi förstod att en upprustning var efterlängtad, säger Pernilla Hallberg.

Under 2023 har den nya kombinerade multiarenan och lekplatsen vuxit fram. Här finns nu såväl gungor och andra lekmiljöer, sittplatser, hinderbana och utegym som fotbollsplan och en fullstor basketplan. Dessutom är hela området bättre upplyst under kvällstid.

…hinderbana…

Onsdag den 1 november klockan 13–15 är det dags för invigning av multiarenan. Då blir det bland annat ponnyridning, fotboll, basket, korvgrillning, gymintro och ansiktsmålning. Alla hälsas välkomna och allt är kostnadsfritt.

– Det känns jätteroligt att idéerna har blivit verklighet och att Bergsjön har fått ännu en fin plats för umgänge, rörelse och lek. Här har kommunen verkligen varit en god samspelare som varit väldigt lyhörda för vad de boende vill ha på platsen. Välkommen på invigning, säger Pernilla Hallberg.

… lekredskap och gott om sittplatser.

FAKTA / Invigning Galileis plats
Välkommen på festlig invigning av den nya aktivitetsytan vid Galileis gata. Det blir bland annat bland, ponnyridning, möjlighet att testa utegymmet med instruktör, fotboll, basket, korvgrillning, gymintro, plantering av vårlök och ansiktsmålning. Allt är gratis.
1 november 13–15
Bakom arenan står Bergsjön 2031, fastighetsägare i Bergsjön och stadsmiljöförvaltningen Göteborgs Stad.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: