Stor uppslutning till ny städdag

Bergsjön ska bli ännu finare. Den 23 maj är det dags för Hela Bergsjön städar.

Från bostadsbolagen och Göteborgs Stad till kyrkan, organisationer, företag och inte minst – bergsjöbor. Premiären av Hela Bergsjöns städar förväntas få många att stråla samman för att göra Bergsjön fint, umgås, ta del av aktiviteter och äta korv med bröd.  

Idén har funnits ett tag och nu är det äntligen dags för Hela Bergsjön städar. Den nystiftade städdagen äger rum den 23 maj, klockan 15-18:30 och de aktörer som anmält sitt intresse att vara med är många. Göteborgs Stad och bostadsbolagen bidrar med personal, flera organisationer har tackat ja och företag i bergsjödalen har hört av sig.

– Det är fantastiskt roligt att så många sluter upp. Tillsammans med alla bergsjöbor blir det ett enormt städlag som hjälps åt att plocka skräp den 23 maj, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsledare på Bergsjön2031, som är en av arrangörerna till Hela Bergsjön städar.

Det kommer att finnas tre stora stationer, på Komettorget, Rymdtorget och Gärdsåstorg, och en mindre, på Stjärnbildsgatan, där du kan hämta handskar och skräppåse. Vid de större stationerna blir det även olika aktiviteter, som poängpromenad eller glass och frukt efter avslutad städning. Ungefär klockan halv fem tänds grillar där alla städare kan få korv med bröd.

En av aktiviteterna på de större stationerna är Escape Bin. Det är en klurig tävling med koppling till matavfall som är en del av en kampanj från Göteborgs stads för att inspirera fler att sortera matavfall. Anton Müller är samordnande miljöinformatör på Kretslopp och vatten och håller i tävlingen.

– Det brukar vara ett omtyckt spel. Samtidigt är det ett bra tillfälle att prata sopsortering. Vi vet att det kan vara svårt ibland, så har du frågor om sopsortering finns vi miljöinformatörer på plats och kan hjälpa till, säger han.

Hela Bergsjön städar ska bli ett årligt återkommande inslag varje vår. Det finns många studier som visar på att när vi tillsammans håller rent och snyggt där vi bor ökar inte bara vår trivsel utan även vår vilja att även i fortsättningen hålla ordning. Ett rent och snyggt område har också visat sig skapa trygghet och ha en avskräckande effekt på skadegörelse.

Pernilla Hallberg på Bergsjön2031 hoppas städdagen ska bli en fin tradition.

– Det är ett sätt att umgås, att göra något tillsammans med sina grannar, samtidigt som du ta hand om din närmiljö säger hon.

 

TIPS!

Här hittar du Escape Bin:
Rymdtorget: 15.00-16.00
Komettorget: 16.30-17.15
Gärdsåstorg: 17.45-18.30

Vill din skola eller förskola vara med på städdagen?
Kontakta Pernilla Hallberg på 0706-02 02 02 om du inte fått en inbjudan.

Här kan du läsa mer om Göteborgs Stads matavfallskampanj:
Gör det inte svårare

 

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: