Elever ordnar kulturfest
på Bergsjöskolan

Ali Hassan och Nada Mujovic med några av alla flaggor som representerar nationaliteterna på Bergsjöskolan. Nu hoppas det på fint väder och en kul kulturfest.

– Poängen är att alla ska ha kul, lära känna varandra och våra olika kulturer lite mer, säger Nada Mujovic och Ali Hassan, två av eleverna som håller på att förbereda Bergsjöskolan årliga kulturfest.

 Det är full aktivitet på Bergsjöskolan när vi hälsar på några dagar före kulturfesten. I hemkunskapen bakas det bullar och kakor, i uppehållsrummet sorteras och prismärks kläder och annat som ska säljas på loppisen och utanför entrén håller några på att resa partytälten som ska användas.

– Vi elever gör allt själva med stöd av Skolan mitt i byn. Alla som deltar har fått något som de ansvarar för och det funkar jättebra, säger Ali Hassan som går i nian och bland annat ska ha hand om några av tävlingarna under festen.

Världskulturdagen
Förra året, när pandemin började släppa, var första gången som skolan ordnade kulturfesten. Den var inspirerad av FN:s världskulturdag för kulturell mångfald som är den 21 maj. På Bergsjöskolan finns upp emot 50 nationaliteter representerade, men eleverna vet ofta inte så mycket om varandras kulturer. Det hoppas man att festen kan råda bot på.

– Föräldrar bidrar med mat från olika länder och vi uppmanar de som vill att komma i sina kulturella kläder, säger Nada Mujovic från årskurs 7.

– Vi har också en spellista där eleverna har fått välja låtar från sina kulturer och på förra årets fest blev det en himla fart med olika danser, fyller Ali Hassan i.

För både stora och små
För de mindre barnen finns bland annat ansikts- och hennamålning, fiskdamm och kritor att rita egna konstverk på asfalten med. Förutom den mat som föräldrarna lagat och säljer kommer det att finnas korv med bröd, popcorn, sockervadd, samt bullar och kakor att köpa på området.

Intäkterna från festen går till niornas skol-/klassresor. Förra året blev det Liseberg men hur det blir med resan i år är ännu oklart.

– Vi har pratat om Skara sommarland, Liseberg eller något ställe med övernattning. Men vi får se hur stora intäkterna blir, säger Ali Hassan.

Sol och mycket folk
Förra året kom över 300 besökare, trots dåligt väder. Nu hoppas man på sol och att ännu fler ska hitta till festen och fira mångfalden.

– Alla är välkomna, från hela Göteborg. Kom hit på söndag den 21 maj, ha kul, smaka god mat och dansa lite, hälsar Nada och Ali.

FAKTA/Kulturfest på Bergsjöskolan
Tävlingar, lotteri, loppis, henna- och ansiktsmålning, uppträdanden, mat från hela världen och mycket mer. Ha gärna på dig kläder som representerar din kultur. Alla intäkter går till niornas skolresa.
Arrangeras av elevrådet på Bergsjöskolan och Skolan mitt i byn med stöd av bland annat Bergsjön 2031.
Bergsjöskolan, söndag 21 maj, klockan 12–16.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: