Populär restaurang
på kulturhuset

Rim Masharawi med sina två medarbetare Mona Stagtiyeh och Muhammed Soonda på Restaurang Rim’s.

I tio år har Rim Masharawi drivit kafé på Rymdtorget och i höstas tog hon ett stort kliv över gatan för att öppna restaurang i det nybyggda kulturhuset. Här vill Rim kunna erbjuda alla som bor och arbetar i Bergsjön god mat av bra kvalitet för en rimlig peng. Och enligt omdömet i Göteborgs-Posten har hon lyckats.

 Klockan 11 står buffén klar och en stund senare kommer de första lunchgästerna. Buffén varierar under veckan, men denna dag finns bland annat lammlägg med russin, hemmagjord falafel, nötfärsbiffar i gräddsås, grillad kycklingfilé, stekt rödspätta, potatisgratäng, två sorters ris och en hel rad med olika meze-röror som hummus, baba ganoush, tsatsiki och paprikaröran mhamara.

– Vi serverar en blandning av mat från Mellanöstern, Sydeuropa och Sverige. Jag serverar sådant som jag gillar själv, säger Rim, som tillsammans med Muhammed Soonda lagar maten.

De olika meze-rörorna är populära.

Bland annat meze-rörorna har blivit en succé. Rim undrar om det finns någon restaurang i Göteborg som dagligen erbjuder ett så stort utbud av meze. Det har vi inte undersökt och låter därför vara osagt, men populärt är det i alla fall bland Rims kunder.

Vuxit upp i köket
Rim tycker om att laga mat och berättar att hon ”stått i kök sedan hon var liten”. Allt hon lärt sig där har hon nu användning för eftersom restaurangen lagar allt från grunden, till och med falafeln och rörorna.

Lunchbuffén varierar från dag till dag, men det finns alltid flera rätter med kött, fisk och vegetariska alternativ.

Förutom lunchbuffén serveras även flera grillade rätter, burgare och olika sorter rullor från en à la carte-menyn. Och det finns alltid vegetariska och veganska alternativ. Rim erbjuder också catering för både företag och privatpersoner. Hur hinner hon, undrar jag.

– Jag jobbar mycket, numera mest här i restaurangen. Jag har kvar kafét på torget, men det sköts nu av en konditor. Och här har jag ett bra team, jag gör ju inte allt själv, säger hon.

Stort steg att ta
Det var trots allt ett stort steg att ta, att gå från att driva ett kafé, till att också ha en restaurang. Men Rim gillar utmaningar och att utvecklas, så hon tvekade inte särskilt länge när hon blev tillfrågad. Och nu ångrar hon sig verkligen inte.

All mat lagas från grunden. Här gör Muhammed Soonda falafel.

Den nya restaurangen har tagits emot mycket positivt, inte minst av människor som jobbar i Bergsjön. Och förstås att Rim blev glad när hennes restaurang fanns med när Nikola Zivkovic i Göteborgs-Posten nyligen listade de fem bästa nykomlingarna bland stadens krogar.

I motiveringen stod bland annat ”Bergsjön kulturhus tar 119 kronor för buffén som håller bättre klass än de flesta bufféer jag besökt i Gbg. Supergod mat, härlig personal och bra priser. Det hatar man inte.”

En bra restaurang på hemmaplan
Rim bor inte i Bergsjön utan i Angered. Men Bergsjön har blivit en viktig plats för henne och  som hon månar om. För henne är det roligt att kunna erbjuda bra mat av hög kvalitet som folk här har råd att äta.

– Jag vill att Bergsjöborna ska ha en bra restaurang att gå till på hemmaplan och hoppas alla hittar hit för en bit god mat med familj och vänner, säger Rim.

FAKTA/Restaurang Rim’s på Kulturhuset Bergsjön
Kulturhusvägen 4 C
Öppet 11–19.30
Lunchbuffé 11–14, à la carte samt kaffe och kaffebröd hela dagen.
Det går också att beställa catering.
Instagram: restaurang_rims

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: