Gratis advokatjour på
medborgarkontoret i Bergsjön

Advokat Therése Fraenkel ger juridiska råd på medborgakontoret i Bergsjön en gång i månaden.

När behövs ett testamente, hur kan jag överklaga ett beslut och vad ska jag tänka på om jag vill skilja mig? Hela livet är fyllt av juridiska frågor som behöver svar. Då kan Advokatjouren, som ger 15 minuter fri rådgivning en gång i månaden, vara en första värdefull hjälp.

 Ja det är inte lätt att veta vad som gäller i alla lägen och juridiska texter är inte alltid så enkla att förstå sig på. Det är därför som Advokatjouren finns. Genom den får du träffa en advokat och få tips på hur du ska gå vidare med dina juridiska problem, utan att det kostar dig något.

– De allra flesta som kommer har ett bekymmer, ett problem som behöver lösas. Det kan vara en som har hamnat i tvist och behöver någon som företräder dem. En annan har blivit av med jobbet och undrar om det gått rätt till. Många har frågor om testamente, om det behövs och vad man ska tänka på, säger Therése Fraenkel, som kommer till medborgarkontoret på Kulturhuset Bergsjön en gång i månaden.

Boka tid via medborgarkontoret
Tid hos Advokatjouren bokas via medborgarkontoret i Bergsjön. Det går bra att var anonym och advokatsekretess råder. Det innebär att Therése inte talar om för någon att du varit hos henne eller vad ni har pratat om.

– När vi ses så får man förklara sitt juridiska problem och så kan jag ge råd. Antingen hur personen kan lösa det på egen hand, jag kan hänvisa vidare var och hur personen kan få hjälp eller så kan vi boka en tid hos mig, säger Therése Fraenkel.

Hon är specialiserad inom straff- och processrätt, familjerätt, migration, ekonomisk familjerätt och arvsrätt. För andra områden, där hon inte har tillräcklig kompetens, hänvisar hon vidare.

Råd om hur man kan gå vidare
15 minuter är en begränsad tid. Men Therése tycker att hon kan ge hjälp och råd även på den korta tiden.

– Vi hinner till exempel inte skriva ett testamente på en kvart. Men jag kan ge råd om vad personen ska tänka på utifrån hans eller hennes situation och hur det är bäst att gå vidare, säger hon.

Advokaterna som deltar i Advokatjouren gör det ideellt, det vill säga de får ingen ersättning för tiden de lägger. Vad är det som driver Therése att göra det här?

– Jag tycker det är viktigt och roligt att kunna hjälpa till. Juridiska frågor dyker upp hela livet och det är inte så lätt att bara googla för att förstå vad som är rätt och fel. Advokatjouren är efterfrågad och jag ser att det är många som behöver hjälpen.

Advokatjour på medborgarkontoret, Kulturhuset Bergsjön
Vad:
15 minuter gratis juridisk rådgivning, bokade tider.
Plats: Medborgarkontoret Bergsjön, Kulturhuset Bergsjön, Rymdtorget 8, tfn 031-365 41 00
Tid: Tisdagar klockan 14–15 den 28 mars, 25 april och 30 maj. Boka tid via medborgarkontoret för att vara säker på en plats, tfn 031-365 41 00.
Ansvarig advokat: Therése Fraenkel

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: