Fullmatat program för sportlovet

Testa breakdance, keramik, bollsport och pyssla är bara några av alla aktiviteter som äger rum i Bergsjön under sportlovet. Foto: Istock.

Rollspel, dans, Lego-tävling, keramik, fotbollsturnering, prova-på-sporter, ponnyridning, sagoläsning, disco med kärlekstema, filmskola… Listan är lång på allt kul och spännande som händer i Bergsjön på sportlovet i år.

Det är verkligen en stor bredd på årets sportlovsaktiviteter och mest händer det på Kulturhuset Bergsjön. Där kan du till exempel testa på att spela rollspel, dansa breakdance eller prova på keramik, och så allt där emellan. Sandeklevshallen är en annan plats där det kommer att vara full aktivitet på sportlovet när Bergsjöns SK och Bosna IF Basketklubb ordnar spontanidrott hela veckan.

Mer sport blir det när Skolan mitt i byn och Lights On ordnar en stor fotbollsturnering där skolorna  tävlar med varandra och har sin finalomgång på Serneke Arena i Kviberg. Och så har förstås stadslantgården Galaxen öppet som de brukar på lovet. Passa på att hälsa på djuren.

Läs mer om vad som händer på de olika ställena här:

BERGSJÖGÅRDEN:
Legomaster. Tävling i att bygga Lego för dig 10–14 år. Deltagarna ska på två och en halv timme bygga en Avatar av 1212 bitar Lego. Snabbast vinner. Onsdag 15 februari klockan 15. Två personer varje lag, begränsade platser. Anmäl dig på Begsjögården eller deras Instagram. Se mer här.

 KULTURHUSET BERGSJÖN:
Bokgympa för alla åldrar. Kom och testa att gympa med böcker. Avslutas med en kort avslappnande högläsning. Bergsjöns bibliotek, alla dagar under sportlovet klockan 15–15.20.

Prova på rollspel. Du som är 15–30 är välkommen att prova på en heldag med bordsrollspelet Dungeons and Dragon. Inga förkunskaper krävs. Kulturhuset Bergsjön, söndag 12 februari. Begränsat med platser, föranmälan tilllinnea.siitari@kultur.goteborg.se eller 076-723 18 17.

Textilverkstad för dig över 15 år – Ett hjärta är alltid rött. Dagen innan Alla hjärtans dag träffas vi och skapar textila hantverk av röda tyger och garner. Inga förkunskaper krävs. Workshopen leds av Indira Sojtaric. Måndag 13 februari, klockan 17–19.

Skapa i keramik. Välkommen att skapa i keramik på Kulturhuset Bergsjön, måndag och tisdag 13– 14 februari. Hela familjen är välkommen på förmiddagen från 11.15 och du som är 13–19 år 13.30–15.

Keramik (drop-in för dig 9–19 år). Vill du testa att skapa i lera? Var med på en kort kurs på två timmar i kulturhusets nya keramikstudio! Kursen riktar sig till dig 9-19 år. Torsdag 16 februari klockan 15-17.

Läxhjälp. Volontären Erik hjälper dig med läxor i matte och fysik, oavsett hur gammal du är. Måndag 13 februari, klockan 16–19. Röda korsets ungdomsförbund hjälper dig med dina läxor och skoluppgifter. Tisdag 14 februari, klockan 17–19.

Sagoläsning på svenska och arabiska. Välkommen in i sagornas magiska värld! Vi läser en saga först på svenska och sen på arabiska. Tisdag, onsdag och torsdag klockan 13–14.

Dansa breakdance! Onsdag den 15 februari är du välkommen att träffa den tidigare svenska och nordiska mästaren i både hip-hop och breakdance, Patrick Idström. Prova på Street Styles (kl. 14), breakdance (kl. 15) och Bodywine and Grinding (kl. 16) . Det är drop-in, kom som du är, inga förkunskaper krävs.

 Filmskola för dig 7–15 år. I denna praktiska filmworkshop får du lära dig göra film med iPad. Du får skriva, skådespela, sköta kamera och redigera. Som avslutning visas din film på stor filmduk för de andra medverkande. Tre tillfällen torsdag 16 februari. För dig 7–12 år, klockan 10.30–12.30 eller 13.30–15.30. För dig 13–15 år klockan 16–18.

Torsdagsklubben har öppet som vanligt för dig som är 6–12 år och gillar böcker, pyssel och spel. Kom förbi och se vad vi hittar på. Torsdag 16 februari, klockan 14–15.30 i Barnens ateljé.

Prova på teater. Zana Lindeberg från föreningen Ung teater finns på plats med massor av roliga övningar för dig som är sugen att prova på teater. Du behöver inte ha några förkunskaper och du behöver inte anmäla dig i förväg, men det finns ett begränsat antal platser. För dig 10–13 år. Torsdag 16 februari klockan 14–15.30 i Lilla salen.

Fredagsklubben – öppen ateljé för alla barn. Välkommen att efter egen fantasi skapa fritt tillsammans med konstnärer från Allas Ateljé. Det är gratis att vara med. Fredag 17 februari, klockan 13–17.

Dansa zumba, salsa och champeta. Under sportlovet är du välkommen att träffa den erfarna danspedagogen Lizabeth Silva och prova på att dansa zumba, salsa och champeta. Det är drop-in, kom som du är, inga förkunskaper krävs. Fredag 17 februari, klockan 14–17.

FÖRENINGEN GALAXEN:
På föreningen Galaxen kan du under sportlovet rida på ponny, prova att sköta en häst, träffa får, åka häst och vagn och annat spännande med djuren. Se Galaxens webbplats och Facebook för vilka tider och dagar som gäller.

SANDEKLEVSHALLEN:
Bergsjön SK ordnar spontanidrott och sportlovsaktiviteter i Sandeklevshallen klockan 12–16.30 varje dag under sportlovsveckan. Måndag och fredag i sporthallen och tisdag–torsdag i friidrottshallen.

Med Bosna IF Basketklubb kan du prova på basket och andra aktiviteter i Sandeklevshallens sporthall. Tisdag, onsdag och torsdag klockan 13-17. För ungdomar upp till 17 år.

 FOTBOLLSTURNERING MED LIGHTS ON:
I Fotbollsclashen möts lag från olika skolor under sportlovet med final på Serneke Arena i Kviberg fredag den 17 februari klockan 10-15. Från Bergsjön deltar Bergsjöskolan, Backegårdsskolan och Sandeklevsskolan. På Bergsjöskolan utses laget som går till final från mellanstadiet på tisdagen och högstadiet har sin delfinal på onsdagen. Backegårdsskolan har sin kvalturnering på torsdagen. Sandeklevsskolan har redan utsett sitt lag.

 ÖVRIGA LIGHTS ON-AKTIVITETER:
Valentinefest. På Alla hjärtans dag, tisdag 14 februari, ordnas  disco med kärlekstema på Sandeklevsskolan, klockan 16–19. För högstadiet och det är begränsat antal platser. Anmäl dig på lightson_sandeklevsskolan på Instagram eller ring Ann på 076-719 47 75.

På Backegårdsskolan blir det under sportlovet tre dagars läger med MBU, Människan bakom uniformen. Deltagarna får träffa personal från ambulansen, fältgruppen och polisen för att lära sig mer om deras yrken och bygga relationer. Anmälningstiden har gått ut.

ÖPPET HUS HOS SOMALISKA KVINNOR OCH BARN KULTURFÖRENING:
Föreningen Somaliska kvinnor och barn kulturförening ordnar öppet hus i föreningslokalen på Bergsjödalen 57. Fredag, lördag och söndag (17–19/2) klockan 15–19.

Det här är alltså en del av allt som händer i Bergsjön och ännu mer finns förstås runt om i Göteborg. I Göteborgs stads kalender som du hittar via en länk nedan finns en särskild och sprängfylld avdelning för aktiviteter under sportlovet. I länkarna kan du också läsa mer om vad som händer på Kulturhuset Bergsjön.

Göteborgs stads kalendarium

Kulturhuset Bergsjön

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: