Träffa tomten på julfest
i Bergsjön Centrum

Fredag den 9 december ordnas julfest i Bergsjön Centrum och självklart är tomten på plats. Foto: Rickard Bryngelsson.

Glögg, julsånger, pannkakor, ponnyridning, julpyssel, hantverksmarknad och mycket mer blir det på julfesten fredag den 9 december i Bergsjön Centrum. Och självklart är tomten på plats för att ta emot barnens önskelistor.

 Julfesten brukar locka många besökare till Bergsjön Centrum och julen firas in både inomhus och utomhus. Det bjuds på glögg och pepparkakor, man kan träffa tomten och lämna sin önskelista och klockan 15.30 fylls centrum av vacker musik när kyrkans kör sjunger julsånger.

För barnen ordnar Allas ateljé ansiktsmålning och pyssel där man får göra julkort och stämpeltryck.

Här finns också en hantverksmarknad som säljer lokala hantverk, bland annat från Bergsjöns textilateljé. På plats säljs också boken ”bob säger: Bergsjön!: Om kultur och makt i en stadsdel”, som är berättelsen om kulturföreningen bob och den slingriga vägen fram till ett kulturhus i Bergsjön.

Utomhus bjuder pannkakstrossen på vedeldade ekologiska pannkakor och fram till klockan 17 är det ponnyridning på torget vid gamla biblioteket.

Samlar in pengar till Musikhjälpen
Alla arrangemang är kostnadsfria. Men för den som vill finns möjlighet att lämna ett bidrag i de bössor som står utställda där Göteborgslokaler samlar in pengar till Musikhjälpen som i år sänds från Göteborg och har temat barn på flykt.

– Vi strävar efter att våra evenemang ska vara så hållbara som möjligt, både socialt och ekologiskt. Därför är till exempel pannkakorna ekologiska och i år kan man också ge ett frivilligt bidrag till Musikhjälpen, säger Ann-Sofie som är centrumutvecklare på GöteborgsLokaler och huvudarrangör för julfesten.

Förutom GöteborgsLokaler är handlarna, lokala föreningar, Svenska kyrkan i Bergsjön och Familjebostäder med och arrangerar julfesten

– Det känns verkligen fint att så många här i Bergsjön går samman och ordnar julfirandet i centrum. Till våra evenemang ska alla känna sig välkomna! Gemenskap är ju mycket det som julen handlar om, säger Ann-Sofie Strömbäck.

Julfest Bergsjön Centrum
Fredag 9 december klockan 15–18
Julsånger med kyrkans kör 15.30
Ponnyridning 15–17
Arrangeras av GöteborgsLokaler i samverkan med föreningar, Svenska kyrkan i Bergsjön och Familjebostäder.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: