Senija stortrivs i nybyggda Bergsjö Höjd

Senija Dautovic stortrivs i sin nybyggda hyreslägenhet i Bergsjö Höjd.

Intresset för Balders nybyggda hyresrätter i Bergsjö Höjd har varit stort. Nu har hyresgästerna flyttat in i det första huset, en av dem är Senija Dautovic och hon stortrivs.
– Det känns helt underbart. Här är nytt och fräscht och lägenheten passar oss perfekt, säger hon.

Senija tar emot i den nybyggda lägenheten där hon och henens man har bott i en dryg månad. Lägenheten är på 55 kvadratmeter och har två rum och kök. Den öppna planlösningen med öppet mellan kök och vardagsrum ger mycket ljus och rymd.

Längs hela lägenheten löper en sju meter lång balkong. Där står balkongmöblerna hopställda under en presenning för vinterförvaring. Men till våren ska allt fram så att de kan njuta av den stora balkongen. Senija vill också visa det väl tilltagna badrummet med dusch och en kombinerad tvättmaskin, samt gott om utrymme för att ta hand om tvätten.

Trots att de lämnade en större lägenhet med tre rum, tycker de att den nya har blivit ett stort lyft.

– Jag bara njuter, allt är så nytt och fräscht. Det känns som att bo i en bostadsrätt, att lägenheten är gjord för mig, säger Senija Dautovic, som har bott 30 år i Bergsjön.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger ljus och rymd.

Numera rekommenderar hon alla hon träffar att flytta till Bergsjön, men ett tag var Senija på väg att lämna området och flytta till Partille. Nu är hon glad att hon ändrade sig. I Bergsjön är hon trygg, känner många och flera i släkten och familjen har flyttat hit. En av sönerna har till och med flyttat in i samma hus, på tionde våningen.

– Många tror att det är otryggt och dåligt att bo i Bergsjön. Men så är det inte. Jag tycker Balder har gjort ett jättebra arbete med att rusta upp i området och inte minst satsa på barnen. Jag vill inte bo någon annanstans. Nästa flytt blir till Kviberg, säger Senija skrattande och syftar på kyrkogården där.

Husen i Bergsjö Höjda har tio våningar och alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Det är tre tiovåningshus högst upp på Universumsgatan ovanför Backegårdsskolan och nära Komettorgets spårvagnshållplats som Balder har byggt. Lägenheterna är en del i fastighetsbolagets satsning och mål om att utveckla Bergsjön med nyproduktion, renovering av befintliga lägenheter och satsning på utemiljön och ett stort fokus på möjligheter för lek och aktiviteter för barn.

– Balder förvärvade cirka 800 lägenheter i Bergsjön år 2013 och har utvecklat beståndet sedan dess, såväl det befintliga som genom att bygga nytt. Höghusen blir ett fint och bra komplement till våra låghus och nybyggda radhus och det känns bra att kunna erbjuda fler och nybyggda bostäder i området, säger Eugén Persson, förvaltare på Balder i Bergsjön.

Intresset för hyreslägenheterna i Bergsjö Höjd var stort med över 2000 intresseanmälningar för de 154 lägenheterna som hyrs ut via marknadsplatsen HomeQ. Hus ett är inflyttat och i de resterande två flyttar hyresgästerna in i vinter och till våren.

Fakta / Bergsjö Höjd
Cirka 150 nyproducerade hyreslägenheter fördelade på tre tiovåningshus på Universumsgatan i Bergsjön.
1–3 rum och kök på 28–66 kvadratmeter.
Förutom dessa inrymmer Bergsjö Höjd även ett BMSS (boende med särskild service).
Byggda med miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver.
Är fullt uthyrt. Hus ett är inflyttat, hus två nu i vinter och hus tre till våren.
Läs mer om Bergsjö Höjd

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: