Skoj och spänning
på höstlovet i Bergsjön

Höstlovet i Bergsjön bjuder på massor av roliga och spännande aktiviteter. Vad sägs om teater, ansiktsmålning, dödskallemasker, familjedisco, halloweenfest eller att läsa och skriva läskiga berättelser?

Den som vill hitta på något kul – eller spännande – på höstlovet har mycket att välja på. Inte minst i det nyöppnade kulturhuset som fylls med allt från pyssel och ansiktsmålningar till läskiga berättelser och dödskallemasker.

Under höstlovsveckan firas De dödas dag i Mexiko och Alla helgons dag i Sverige. Det uppmärksammar Kulturhuset Bergsjön med en hel vecka på temat döden där det händer mycket spännande. Det blir pyssel, ansiktsmålning, workshops, högläsning, läsutmaningar, konsert och  tipspromenad, för att nämna några saker.

Bland annat kommer författaren Tobias Gard att berätta om läskiga varelser och besökarna får själva prova på att skriva en läskig berättelse. För att fira de dödas dag ordnas en workshop där barnen får göra egna dödskallemasker. Det finns också möjlighet att testa att skriva utan att skriva – Blackout poetry. Då skapas nya texter med hjälp av gamla boksidor, böcker och märkpennor.


På kulturhuset kan du måla dig lite extra läskigt… Foto: Linda Gartman

Kulturhusets stora sal omvandlas till ett familjedisco med Bong Riot GBG. Passa på att släppa loss till en duo med musiker som bland annat spelat med Håkan Hellström, och nu bjuder på en ohelig allians av trummor, percussion och elektroniska rytmer för båda barn och vuxna.


…och gå på familjedisco med Bongo Riot.

Måndag 31 oktober visas familjeföreställningen Hjältinnor. Det är en familjeteater på arabiska om 13-åriga Leyla som ska göra ett skolarbete om arabisktalande kvinnor som har förändrat världen. Det är gratis, men du behöver boka plats genom föreningen Navet här i länken. Från 7 år och översätts till svenska via hörlurar.

Allas Ateljé har som vanligt sin fredagsklubb där alla barn får skapa fritt tillsammans med konstnärer. Kulturhuset Bergsjön, fredag klockan 13–17. Kulturhusets keramikverkstad har öppet för barn och unga som vill testa på att jobba med lera och göra sin egen skål eller mugg. Du måste anmäla dig i förväg. Läs mer på Göteborgs Stads kalendarium.

Här kan du läsa om lovaktiviteterna på kulturhuset.

Alltså mycket på nya kulturhuset, men långt ifrån allt händer där. Här är några exempel på aktiviteter på andra platser i Bergsjön.

• På stadslantgården Galaxen finns möjlighet att rida ponny, åka häst och vagn, träffa fåren och prova på att sköta en häst. Läs mer om vad som händer och när på Galaxens webbplats.

• Skolan mitt i byn ordnar idrott, bakning, spel, lek och pyssel. Bergsjöskolan, tisdag och onsdag klockan 15–17 för mellanstadiet.

• Mötesplatsen Bergsjögården arrangerar bland annat halloween-pyssel, pumpatävling, familjedag med halloween-tema och en halloweenfest. Läs mer på Bergsjögårdens Intagram.

• Svenska kyrkan i Bergsjön välkomnar alla barn 7–12 år till höstlovskul på tisdagen och halloweenfest på torsdagen under höstlovsveckan. Läs mer och anmäl dig på kyrkans webbplats.

Och förstås händer det massor av spännande saker runt om i hela Göteborg. Vad sägs om spökjakt med ficklampa på Göteborgs konstmuseum, en spökbåt i Vallgraven, Mangaträff på Världslitteraturmuseet eller att spela skräck-tv-spel på stadsmuseet? Här kan du läsa mer om lovaktiviteter runt om i Göteborg.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: