Festlig valspurt i Bergsjön

Två dagar före valet, fredag den 9 september, blir det festlig valspurt i Bergsjön. Kom och testa att rösta och få svar på dina frågor om valet.

På fredag den 9 september blir det valfest i Bergsjön. Då kan du få svar på dina frågor om valet, testa att rösta, fika, grilla, träffa politiker, tävla och annat skoj.
– En festlig valspurt för att få så många som möjligt att rösta i valet, säger Radia Al-Masri, koordinator för valstärkande insatser i Göteborgs stad.

 I förra valet hade Rymdtorget lägst valdeltagande i hela Göteborg i valet till riksdagen. Bara ungefär hälften av de röstberättigade valde att gå och rösta. Det här vill Göteborgs stad ändra på och har jobbat med olika sorters aktiviteter ända sedan i våras. I Bergsjön har valambassadörer varit på plats ett par dagar i veckan under hela sommaren och Demokratibussen har besökt området.

Nu, två dagar innan valet, avslutas satsningen med en valfest i Bergsjön fredag den 9 september. Då återvänder Demokratibussen och tillsammans med Familjebostäder och Socialförvaltningen Nordost ordnas massor av aktiviteter på Rymdtorget.

Testa att rösta
Den som undrar om valet och hur det går till kan passa på att prata med valambassadörerna som svarar på frågor. Det finns också möjlighet att besöka en virtuell vallokal så besökarna med egna ögon kan se vad som händer.

Demokratibussen kommer till Bergsjön för att informera om valet.

– Och i ett tält bredvid Demokratibussen går det att teströsta. Där finns ett valbås, valsedlar och valurnor så att man får prova på hur det går till för att känna sig lite mer bekväm när det är dags att rösta på riktigt. I det här testvalet röstar man dock inte på politiska partier utan på sitt favoritfika, säger Radia Al-Masri.

Det kommer att finnas informationsmaterial, goodiebags, fika, grillning och fiskdamm och en tävling där man kan vinna biobiljetter. Den som vill veta mer om vad de politiska partierna tycker kan passa på att prata med politiker från runt om i Göteborg som är på plats för att mingla och träffa Bergsjöbor.

Gör din röst hörd!
– Nu hoppas vi att fler än vid förra valet tar chansen och gör sin röst hörd genom att rösta i valet. Många tror att de inte har rösträtt för att de inte är svenska medborgare. Men många har rätt att rösta i kommunvalet och i valet till regionfullmäktige ändå. Och det är viktiga frågor som skola, vård och kollektivtrafik som det beslutas om på lokal nivå, säger Radia Al-Masri.

Hon uppmanar alla att titta förbi på valfesten en stund på fredag. Alltid finns det någon fråga som kan få ett svar – eller så bara för en trevlig stund.

Valfest i Bergsjön
• Fredag den 9 september klockan 14–18
• Rymdtorget, utanför gamla biblioteket
• Demokratibussens valambassadörer svarar på frågor, fika, grilla, fiskdamm, tävlingar samt möjlighet att teströsta och besöka en virtuell vallokal, med mera. Även fältteamet med trygghetsvärdarna finns på plats.
• Arrangörer: Göteborgs stad Demokrati och medborgarservice, Socialförvaltningen Nordost samt Familjebostäder.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: