Nu blir det full fart på
Kulturhuset Bergsjön

På invigningen av Kulturhuset Bergsjön kan du prova på att dansa Afro Fusion med dansaren Salem Yohannes, lära dig att rappa tillsammans med poeten Elias Abi Jaber och se den internationellt kända opera- och popsångerskan Negar Zarassi.

Onsdag den 17 augusti invigs Kulturhuset Bergsjön med musik, workshops, tal och feststämning.
– Alla är välkomna! Invigningen är ett bra tillfälle att upptäcka kulturhuset och vad vi har att erbjuda. Du kan direkt känna hur en kul vardag i kulturhuset kan vara, säger Kalle Skatt, programansvarig på Kulturhuset Bergsjön.

Klockan 13 den 17 augusti öppnas dörrarna och kulturhuset invigs med tal, musik, uppträdanden, musik, performans, workshops och annat skoj. Bland annat blir det opera och pop-konsert med den internationellt kända svensk-iranska operasångerskan Negar Zarassi, (som gick på Backegårdsskolan i Bergsjön som barn). Uppträder gör också Safoura Safavi, som turnerat världen runt med bandet Abjeez, och perfomansgruppen Ship of Fools.

Under invigningen blir det även sagostund på biblioteket, poesi- och musikworkshop med poeten Elias Abi Jaber och möjlighet att prova på Afro Fusiondans under ledning av Salem Yohannes.

Kulturhuset Bergsjön öppnar med en festlig invigning den 17 augusti som pågår fram till 4 september då bland annat Tellus- och Textilgraffitifestivalen äger rum. Foto: Higab, Hans Ekestang

Invigning i drygt två veckor
Invigningen pågår inte bara en dag. Ända fram till den 4 september händer något extra och spännande i kulturhuset och invigningsperioden avslutas med Tellusfestivalen (3/9), Textilgraffitifestivalen (1–4/9) och att Kulturhuset konstnärliga gestaltning, By Bergsjön, presenteras som en del av Göteborgs kulturkalas (4/9).

– Vi gör en rivstart och hoppas att många hittar hit under de här veckorna, säger Kalle Skatt.

Den musikintresserade kan till exempel komma och lyssna på Afroblues med Ebo Krdum Trio den 19 augusti, eller när Svarta safirer spelar svängig romsk musik från Balkan den 26 augusti. Dagen efter, den 27 augusti, ordnar Kurdiska kvinnoföreningen en kurdisk afton då bland annat Hazhins Musik sjunger och spelar med den orientaliska instrumentet DAFF.

Arrangemangen är gratis, men kräver bokning via hemsidan, eftersom antalet platser är begränsat.

På invigningen av Kulturhuset Bergsjön kan du prova på att dansa Afro Fusion med dansaren Salem Yohannes, lära dig att rappa tillsammans med poeten Elias Abi Jaber och se den internationellt kända opera- och popsångerskan Negar Zarassi.

 Något för alla åldrar
Varje onsdag hela hösten ordnas seniorträffar med fika och olika aktiviteter klockan 10–12.30. Och för barnen finns det gott om aktiviteter. Fredagsklubben är en öppen ateljé för barn tillsammans med konstnärer från Allas Ateljé, varje fredag klockan 14–18. Och så ska Bergsjötrollet väckas till liv. Från invigningen den 17 augusti och fram till Tellusfestivalen byggs ett stort Bergsjötroll i färgateljén på kulturhuset. Trollet kommer sedan att promenera i figurparaden på Tellusfestivalen.

Teater Trampolins förställningen ”För vi har tråkigt”, där det utlovas såväl rymdfärd och safariresa som drakar, spelas den 21 augusti klockan 13–14 i Lilla salen. Bröderna Lindgren, barnboksförfattaren Barbro Lindgrens söner, är en grammisvinnande musikduo som ger en konsert för hela familjen i kulturhusets stora sal den 3 september klockan 16–17.

I Bergsjöns bibliotek som flyttat in i kulturhuset kan du precis som förut låna böcker, läsa tidningar och använda datorer och skrivare. Läxhjälpen, språkcafé och bokcirklar startar i september.

Textilfestival med världsrekordförsök
Förutom Tellusfestivalen ordnas i år också Textilgraffitifestivalen den 1–4 september. Då fylls stråket mellan spårvagnshållplatsen Rymdtorget och Kulturhuset Bergsjön med färg, utställningar och workshops. Festivalen, som arrangeras av föreningen Navet i Bergsjön har temat textil som mötesplats och kommer bland annat att försöka göra världens längsta girlang.

– Det är så roligt att vi är äntligen är i gång. Nu är det jättespännande att fylla huset med massor av aktiviteter. Jag uppmanar verkligen alla som kan att titta förbi och se Göteborgs nya fina kulturhus. Hål koll på vår webbsida och följ oss på Facebook, så vet ni vad och när det händer här, säger Kalle Skatt.

Kort om Kulturhuset Bergsjön
Rymdtorget 9 (vid Rymdtorgets busshållplats)
Invigs den 17 januari klockan 13–18.
Innehåller bland annat bibliotek, ateljé för barn, keramikstudio, musikstudio, färgateljé, textilateljé, grupprum, utställningshall, en stor och en liten scen samt ett kafé.
Alla aktiviteter i kulturhuset är gratis.

Läs mer om:
Aktiviteter på Kulturhuset Bergsjön
Kulturhuset Bergsjön på Facebook
Invigningen av kulturhuset

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: