Testa nåt nytt på sportlovet

Måla graffiti, lär dig schack, gör en animerad film, prova på att sköta en häst eller fiska i Bergsjön? Sportlovet i Bergsjön är fyllt av roliga aktiviteter.

 Lagom till sportlovet lättade restriktionerna och vi kan träffas fler än förut. Så den som är sugen på att prova något nytt, eller bara ha kul, har alla möjligheter att ta chansen nu under sportlovet. Här är några aktiviteter att ha koll på:

Vad sägs till exempel om att lära sig måla graffiti? Kulturhuset Bergsjön ordnar redan på lovets första dag tre workshops i att måla graffiti. Du behöver ingen tidigare kunskap men ha gärna oömma och varma kläder eftersom målningen sker utomhus.

Workshopen är för barn och unga 8–19 år och hålls vid tre tillfällen måndag den 14 februari. Begränsat antal deltagare och föranmälan. Drop-in om det finns lediga platser. Läs mer och anmäl dig via Kulturhuset Bergsjöns webb.

6–12-åringar som vill teckna, måla, hålla på med bild, göra teaterövningar eller skapa musik är välkomna till hyresgästföreningens lokal på Siriusgatan 96 där Kulturskolan Östra Göteborg håller i aktiviteterna. Måndag 14:e och tisdag 15 februari klockan 10–11.45 och 12.15–14. Musik endast på tisdagen. Det är gratis och det behövs ingen anmälan, insläppet är klockan 10 och 12.15. Läs mer här.

Tisdag (15/2) och onsdag (16/2) har du möjlighet att lära dig göra en animerad film på Bergsjöns bibliotek i samarbete med Kulturskolan Östra Göteborg. För dig som är 6–19 år och workshopen har öppet klockan 11–15, det är gratis och drop-in (ingen anmälan). Läs mer här.

Den som hellre vill göra något utomhus kan testa att fiska i Bergsjön. Tisdag den 15 februari klockan 10–14 finns Sportfiskarna på plats och hjälper dig fiska abborre och regnbåge. Ta gärna med egen utrustning, meddela annars när ni anmäler er att ni vill låna. En grill är i gång, så tag med egen korv om ni vill grilla. Du behöver anmäla dig i förväg  till: hans.lindqwist@sportfiskarna.se  Läs mer här.

Nyfiken på schack? Då ska du komma till Bergsjöns bibliotek, torsdag den 17 februari klockan 13–15, där du får lära dig spela schack. Alla åldrar är välkomna och det krävs ingen föranmälan, men antalet platser är begränsat. Läs mer här.

Du som är intresserad av djur ska passa på att besöka stadslantgården Galaxen där du bland annat kan få rida ponny, klappa får och pröva på att sköta en häst. Ponnyridningen kostar 25 kr/person, i övrigt gratis. Tisdag och torsdag tänds en brasa. Läs mer om tider för de olika aktiviteterna på Galaxens Facebook-sida och webbplats.

Det är inte bara i Bergsjön det händer, utan runt om i hela Göteborg. I Göteborgs Stads kalendarium kan du läsa om massor av spännande grejer. Här hittar du bland annat kurs i nycirkus och legoutmaning för hela familjen.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: