Rim driver sitt kafé med ett stort hjärta

Att det blev ett kafé just på Rymdtorget för Rim Masharawi var lite av en slump. Nu, efter åtta år, fick hon utmärkelsen Årets business på Bergsjögalan. Drivkraften är att hela tiden förbättras, hitta nya saker och lösningar.

Rim har drömt om att driva ett kafé ända sedan hon var 17 år. Men vägen dit var varken rak eller snabb. I många år jobbade hon till exempel som säljare inom telekom i en egen firma. Men så en dag fick hon av en granne höra att ett kafé på Rymdtorget var till salu – och tog chansen.

Det var tufft i början. Jag visste ingenting om branschen, inte hur en espressomaskin funkar, hur man gör en beställning eller om bakverk. Men jag har lärt mig efter hand, säger Rim.

Nu bakar hon tårtor och Rims sallader och smörgåsar är kända långt utanför Bergsjön.

Lyhörd och social
Det är nyfikenheten och viljan att ge kunderna de dom efterfrågar som driver Rim. Hon är lyhörd och social och säger att man måste känna kunderna för att veta vad de vill ha.

– Jag lägger ner kärlek i det jag gör och lär mig hur människor vill ha saker. Det är viktigt att uppmärksamma allas behov.

Rim´s Coffe drivs i huvudsak som ett familjeföretag. I början arbetade hennes systrar där och nu har hon bland annat hjälp av en dotter. Och med tiden har Rim lärt känna människorna i Bergsjöns centrum. Hon och trivs väldigt bra i området och beskriver stämningen som familjär.

Säger till om det behövs
De som är 18 år i dag har hon känt sen de var tio och även deras föräldrar. Det gör att Rim inte drar sig för att säga till när någon gör nåt dumt.

– Jag kan skälla på ungdomarna om det är nåt, de vet att jag menar väl. Jag är lite som en extra mamma här på torget. Jag vill bidra till ett bättre samhälle, och små saker som att flytta på sig och hälsa på äldre ökar tryggheten på torget. Respekt är viktigt.

Större lokal
För ungefär ett år sedan satsade Rim och bytte till större lokal för sitt kafé med servering både inne och ute. Och nu har coronapandemin lamslagit delar av samhället. Än så länge har Rim öppet. Hon är noga med hygienen, följer myndigheternas råd och har till och med bett kunder som hon på grund av ålder vet är i riskgruppen att vända i dörren.

– Inget vet hur det här kommer att gå. Jag jobbar på så länge det går och hoppas att det vänder. Vi måste ju hålla i gång samhället också, säger hon.

Om Rim Masharawi
Utsågs till Årets business på Bergsjögalan i december med motiveringen: ”För att denna person med sin verksamhet skapar gemenskap genom sitt engagemang och bemötande. Hennes plats är välkomnande och hon är både orädd och sympatisk i sitt sätt att vara. Hennes närvaro i Bergsjön gör området bättre. Hon har ett stort hjärta och serverar dessutom fantastiska bakelser och gott kaffe.”
Yrke: Driver Rim´s Coffé i Bergsjöns centrum.
Familj: Bor tillsammans med en son på 17 år och en 21-årig dotter.
Bor: I Kortedala
När hon inte jobbar: Gym och att umgås med min familj så gott det går :). Meckar lite med bilar, ett stort intresse sen barndomen.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: