Hallå där…

… Abdirizak Farah Ali från Bergsjön som är med i Viaplays serie ”Alex”. Du gjorde din första filmroll för bara två år sedan och nu spelar du en av rollerna i ett internationellt succédrama. Hur känns det?
– Det känns nästan för bra. Även om jag drömt om att bli skådespelare trodde jag aldrig att det här skulle kunna hända. Det känns nästan overkligt, men jag försöker verkligen att njuta av det.

Du kom till Sverige från Somalia som 13-åring och för knappt två år sedan hade du aldrig skådespelat eller haft kontakt med filmbranschen. Hur gick det hela till?
– Jag satt på fritidsgården en sommar när jag fick höra att producenten Said William Legue sökte barn och ungdomar till filmprojekt ”Min Ort”. Jag kom med och fick arbeta både bakom kameran och var med i två olika filmer. Said blev min agent och genom honom och filmteamet fick jag möjlighet att gå på castingen till ”Alex”. Det gick väldigt bra och nu spelar jag Samson i andra säsongen av serien.

Vad har du fått för reaktioner på din filmkarriär?
– Det har varit blandat. Det finns de som försöker trycka ner mig, men jag försöker att inte lyssna på dem. Väldigt många har varit jättepositiva och stöttande. Det finns många fantastiska människor i Bergsjön.

Vad betyder Bergsjön för dig?
– Det är mitt hem. När jag var yngre var jag ganska blyg. I Bergsjön har jag växt upp, utvecklats som människa, lärt mig svenska och fått vänner för livet.

Hur ser framtiden ut för dig nu?
– Jag har faktiskt sagt upp mig från mitt jobb på förskolanför att jag ska kunna ta fler filmjobb. Jag har varit på några castings och kan avslöja att det är grejer på gång i höst. Men mer än så kan jag inte säga.

 

FAKTA/Abdirizak Farah Ali
Ålder: 23 år.
Familj: Mamma, pappa och sju småsyskon.
Intressen: Skådespeleri, innebandy och fotboll. ”Jag spelar i A-laget för Bergsjön BK.”
Bäst med Bergsjön: ”Kärleken som finns här och alla bra människor.”
Sämst med Bergsjön: ”Alla dåliga rykten som sprids om vår stadsdel i media.”
Bästa stället i Bergsjön: Bergsjövallen. ”Jag är ofta där och tränar med min lillebror eftersom jag är ungdomsledare i klubben.”

 

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: