Sofi – passionerad
ica-handlare i Bergsjön


För ungefär ett år sedan tog Sofi Hjärne över som handlare för Ica Supermarket i Bergsjön.
– Jag är jätteglad att det blev just den här butiken och jag har känt mig otroligt välkommen av alla som bor här, säger hon.

Fruktavdelningen är det första som möter kunderna på Ica i Bergsjön Centrum. Kikar man sedan in i raderna av hyllor och tittar i charkdisken skiljer sig sortimentet en del från många andra Ica-butiker. Här finns femkilos-säckar med ris, kycklingfötter och utländska bakverk som betefour.

– Mitt jobb är ju att se till att vi har ett sortiment som kunderna efterfrågar och då blir det mycket utländsk mat. Förra veckan tog vi hem kalvhuvud. Det hade vi inte när jag jobbade på Ica i Majorna, säger Sofi Hjärne och skrattar.

Ville driva egen butik
Sofi var 16 år när hon började jobba extra i en Ica-butik i Majorna. Åren gick och Sofi kom aldrig riktigt på om och vad hon ville plugga. Samtidigt trivdes hon väldigt bra i butiken och fick ansvaret som personalchef och senare butikschef.

– Jag kom på att jag ville bli Ica-handlare och driva en egen butik. Ica har jobbat mycket för att lyfta kvinnor i branschen och jag var med på en inspirationsdag för kvinnor som vill bli Ica-handlare. Jag fick gå på karriärsamtal och gjorde en plan för hur jag skulle nå mitt mål.

2018 kom möjligheten att ta över Ica på Rymdtorget. Sofi ansökte och blev efter en lång process utvald.

– Redan från början kände jag mig jätteglad att det blev just den här butiken. Dels kommer jag från östra Göteborg – jag är uppväxt i Gamlestan och Utby, så jag känner tillhörighet till den här delen av Göteborg. Dels är jag uppvuxen i en familj med stort samhällsengagemang där både min mamma och mormor arbetat i utsatta områden. De har alltid pratat positivt om hur mycket värme det finns i områden som Bergsjön och hur roligt de har tyckt det var att jobba här.

Personal från området
Butiken har 15 anställda totalt, varav många av dem bor i Bergsjön.

– Jag försöker anställa från området. Dels för att jag vill skapa en arbetsmarknad för dem som bor här och dels för att butiken behöver kompetensen som finns här. Personalen har språkkunskaper som jag själv inte har.  Det finns anställda från bland annat Bosnien, Makedonien, Afghanistan och Iran.

Butikschefen Roula kommer ursprungligen från Libanon och tidigare jobbat på Ica i Hjällbo. Sofi berättar att hon betyder mycket och har viktiga kunskaper.

– Jag är så tacksam att hon är här. Hon är jättedriven och har själv som plan att bli Ica-handlare.

För Sofi har det varit ett hektiskt första år som Ica-handlare och hon berättar att hon har många planer framöver men försöker att inte stressa och göra många saker halvdant.

– Året som gått har det varit fokus på att lära känna butiken, kunderna och personalen. Jag har känt mig fantastiskt bemött och jag hoppas kunna göra kunderna lika nöjda. Till oss vill man komma för att vi är trevliga, hjälpsamma och flexibla. Med mitt samhällsengagemang hoppas jag också kunna stötta föreningar och verksamheter lokalt.

 

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: