Barnen fixar grönskande stråk i Bergsjön

Kom och ha roligt, odla och åk på utflykter tillsammans med aktivitetsledarna Amanda Dahl och Tazhan Hassan.

I sommar har barnen i Bergsjön chansen att pröva på att odla sina egna grönsaker, bär och blommor.
– Att så ett frö, se det växa och sedan skörda det man sått är jättekul och det går hur bra som helst även så här mitt i stan, säger Amanda Dahl som hjälper barnen med odlingarna.

I pallkragarna på kyrkbacken bakom Svenska kyrkans lokaler på Rymdtorget svämmar det över av grönkål, basilika, timjan, rädisor, morotsblast, sallad och andra grönsaker. Det är här, och på en stor odlingsyta med bär och grönsaker vid Bågskytten, Merkuriusgatan 4, som barnen ska få plantera de dom vill. Men också lära sig mer om vad man kan göra med det man har skördat. Odlingen kombineras med utomhusaktiviteter kopplat till temat natur och växter.

– Tanken är att vi ska ha roligt samtidigt som vi lär barnen mer om odling. Hur man sår, sköter det som växer och sen allt spännande man kan göra med det man till slut skördar, säger Tazhan Hassan, som är aktivitetsledare på odlingarna tillsammans med Amanda Dahl.

Sköta plantor och växter
Amanda är en hängiven odlare och kan lära ut massor om hur man ska sköta sin plantor och växter, men också hur man tar tillvara det som skördats. Vid odlingsplatserna finns också tillgång till kök om barnen vill laga till något av det de har skördat.

Amanda och Tazhan finns plats på plats vid odlingarna klockan 12–15 på tisdagar och onsdagar hela sommaren från 4 juli till 10 augusti. Det är bara att komma dit för den som är intresserad.

Ta chansen att odla massor av skoj, här rädisor som är klara efter bara några veckor.

Inspirerande utflykter
På torsdagar klockan 12–16 ordnar gruppen inspirerande utflykter och studiebesök. Schemat är inte helt fastställt men det planeras för måleri ute i naturen, besök hos Planta Pantas ekoträdgård i Linnarhult och Alzoubi farms ekoodlingar med grönsaker, bär, svamp och blommor. De hoppas också på besök på  en djurlantgård, att lära mer om ätliga växter runt omkring oss och en härlig picknick som avslutning.

På utflykterna ska alla barn ha med sig en ansvarig vuxen. Det är bra om man anmäler sig i förväg genom att prata med Amanda och Tazhan på plats eller att mejla till info@navet.org

Odlingsaktiviteterna är öppna för barn 7–15 år  och det kostar ingenting att vara med.

– Det här ska bli jättespännande. Nu hoppas jag många tar chansen att hitta hit och lära sig mer om hur man odlar och inte minst har roligt. Det är viktigast av allt, säger Amanda.

FAKTA / Barnens grönskande stråk
Odling och utflykter 4 juli –10 augusti. Gratis och öppet för alla barn 7–15 år.
Odla tillsammans: Tisdagar och onsdagar klockan 12–15. Odling på odlingsplatserna Kyrkbacken/Rymdtorget och Bågskytten/Merkuriusgatan 4. Samling och avslutning utanför Svenska Kyrkan, Rymdtorget 5A.
Sommarutflykter: Torsdagar klockan 12–16. Samling och avslutning utanför Svenska Kyrkan, Rymdtorget 5A. På utflykterna ska alla barn ha med sig ansvarig vuxen.
Odlingsaktiviteterna sker i samarbete mellan Navet i Bergsjön, Bergsjön Studiecenter Läxhjälpen (BSL), Svenska kyrkan i Bergsjön, Textilateljén, Bergsjön 2031 samt med stöd av Göteborgs Stad.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: