Nybyggt radhus och naturen lockade till Bergsjön

När dottern föddes blev tvåan i Kålltorp för liten. Av en slump fick de syn på en annons om nybyggda radhus i Bergsjön och nu ett år senare stortrivs de med sitt nya liv.
    – Här har vi två minuter till naturen och två minuter till kollektivtrafiken. Vi har fått mycket för pengarna, säger Beatrice och Karl-Fredrik Ahlmark.

 Som för många andra behövdes en större lägenhet när det väl stod klart att familjen skulle utökas. Då bodde Beatrice och Karl-Fredrik i en tvåa på 50 kvadratmeter. Eftersom de trivdes i Kålltorp var det naturligt att i första hand kolla runt där. Men så dök den där annonsen upp i sociala media. Nybyggt radhus i Bergsjön, kunde det vara något?

– Vi tyckte det såg jättefint ut och insåg att något liknande i Kålltorp förmodligen skulle kunna bli dubbelt så dyrt.

Husen var inte färdigbyggda, men de fick möjlighet att se ett liknande nybyggt radhus i Bergsjö Småstad och såg snabbt fördelarna. Här skulle de få nära till naturen, till Bergsjöbadet och till kollektivtrafik. Beatrice som arbetar på biblioteket i Kortedala skulle få kortare resväg till jobbet och Karl-Fredrik bara tio minuter mer till sitt jobb på Samhällsvetenskapliga fakulteten på Göteborgs universitet.

Kände sig hemma direkt
För Beatrice blev det lite som att komma hem.

– Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Vårberg och som påminner väldigt mycket om Bergsjön. Jag kände mig hemma direkt.

Flyttlasset gick i slutet av november 2020 så den första julen stod granen mitt bland flyttkartonger. I år är allt på plats i det 119 kvadratmeter stora radhuset.

På nedervåningen återfinns kök, ett stort badrum med tvättmaskin och torktumlare, vardagsrum och en utgång till uteplatsen med altan. Utanför deras egen uteplats finns områdets gemensamma, där dottern Lonicera åkte pulka häromdagen.

Flera val för övervåningen
På övervåningen finns i grundutförandet fyra rum och ännu ett badrum. Beatrice och Karl-Fredrik har valt att skippa en av väggarna, så förutom två sovrum finns ett stort rum som används som kombinerat gästrum, bibliotek och arbetsrum.

Arbetsrummet används flitigt av de båda. Karl-Fredrik har arbetat hemma under pandemin och förutom sitt halvtidsarbete på biblioteket skriver Beatrice, bland annat noveller och hon går för tillfället en kurs i att skriva Fantasylitteratur.

Nu i höst har Karl-Fredrik dock varit hemma av helt andra orsaker – han har varit föräldraledig och haft mycket tid att upptäcka Bergsjön.

– Det är väldigt barnvänligt här. Förutom naturen finns det gott om lekplatser och andra aktiviteter för barn. Vi går till exempel på öppna förskola på Rymdtorget och det har varit toppen, säger han.

Valmöjligheter för boendet
Deras radhus ingår i bostadsrättSföreningen Bergsjö Hage i det nya området Bergsjö Småstad, där fastighetsbolaget Balder bygger nya bostäder. Satsningen på radhus med olika upplåtelseformer är ett led i arbete med att utveckla Bergsjön och ge människor fler valmöjligheter i sitt boende.

Karl-Fredrik och Beatrice trivs mycket bra, både med de nya grannarna och området i stort. Kanske nästan överraskande bra, med tanke på den bild som många har av Bergsjön. De har själva inte upplevt någon brottslighet eller otrygghet, snarare tvärtom.

– Jag upplever nog till och med att folk är mer hjälpsamma och vänliga här än på många andra platser i Göteborg. Som synnedsatt med vit käpp kommer folk ofta fram och erbjuder mig hjälp, säger Karl-Fredrik.

Läs mer om Bergsjö Småstad i Bergsjön.

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: