Marie drömmer om en karneval

Hon har alltid nåt på gång. Oftast handlar det om bollar, sport och träningar – varje dag i veckan. Men nu har Marie Källstrand Olmos fått en annan idé hon inte kan släppa.

– En karneval i Bergsjön. Finns det nåt bättre sätt att träffas och förenas på, säger hon.

 Det är minnet av karnevalen som hölls i Bergsjön under några år kring 1980/90-talet som väckt Marie Källstrand Olmos tankar på att åter ha en karneval i Bergsjön.

– Speciellt mins jag karnevalen 1991. Jag gick ut nian på Bergsjöskolan och karnevalen gav ett extra skimmer åt hela den sommaren.

Först var tanken att karnevalen skulle äga rum 2021, samma år som Göteborg planerade sitt 400-årsjubileum och det nya kulturhuset i Bergsjön skulle öppna. Men nu har både firandet och öppnandet skjutits fram ett år och dessutom kom en pandemi i vägen. Så nu hoppas Marie på sommaren 2022 i stället.

Fantastisk fest
Hon tror benhårt på att en karneval skulle betyda mycket för Bergsjön. Här finns så många människor, kulturer och erfarenheter som skulle bidra till en fantastisk fest och också locka göteborgare som inte bor i Bergsjön till stadsdelen.

– Vi människor behöver ha roligt, känna glädje och gemenskap. Och om det finns nåt som förenar oss alla är det väl musik, dans och mat, säger Marie.

Än så länge är alltihop bara planer och fler måste engagera sig för att drömmen ska bli verklighet. Alla behövs och är välkomna; privatpersoner, föreningar och sponsorer.

Glöd och engagemang
Den här glöden och engagemanget är något som Marie Källstrand Olmos bär med sig i allt hon gör. Och det år så Bergsjöborna känner henne.

De flesta har nog träffat Marie i nåt idrottssammanhang. Hon började spela handboll i Bergsjölaget BK Banér redan som sexåring och blev till slut också tränare i klubben. Numera är det mest fotboll som gäller. Marie driver Östra Göteborgs ungdomsföreningen där hon är ideell tränare så gott som varje kväll i veckan.

Dessutom är hon engagerad i IFK Göteborg i samhället, Cruyff Courten i Bergsjön och verksamhet på Solbackeskolan. Allt är ideellt. Det är övertygelsen om att idrott kan göra skillnad i ungdomars liv som driver henne.

”En boll kan förändra livet”
– Gemenskapen i klubben och det teamwork och den respekt man lär sig följer med en hela livet. Laget blir som en andra familj och man får vänner för livet. Som dom säger i gatans lag ”En boll kan förändra livet”. Jag tror det stämmer. Kan det vi gör hindra en enda unga människa från att hamna snett så är det värt allt slit, säger Marie.

Marie har en lång och varm relation till Bergsjön. Här är hon född och uppvuxen och här har hon gått i skolan. Hon säger att Bergsjön är hennes ”största kärlek”.

– Dels är det naturen. Det är som att bo på landet, fast i en stad. Och så är det alla människor och den fina gemenskapen. Här finns inget du och jag, utan vi. Och vi hjälps åt, säger Marie.

> Intresserad av att ordna en karneval i Bergsjön? Kontakta Marie Källstrand Olmos på bergsjonkarnevalen@hotmail.com eller Facebook: Bergsjönkarnevalen2021

 Fakta / Marie Källstrand Olmos
Aktuell som: Vill återuppliva karnevalen i Bergsjön.
Yrke: Har jobbat med allt möjligt, bland annat på Skogaholms bröd, i livsmedelsbutiker, som personlig assistent, på Gottetipset i Bergsjöns centrum – och förstås som tränare och idrottsledare.
Intressen: Ideell tränare för fotboll, handboll och basket. Driver ÖGUF, Östra Göteborgs ungdomsförening, samt är aktiv i IFK Göteborg i samhället.
Familj: Man och fyra barn.
Bor: Har bott hela livet i Bergsjön.
Gillar mest av allt: Skogspromenader
Motto: Alla kan lyckas

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: