Entreprenörskollo

Bergsjön 2021 arrangerar Entreprenörskollo, som är ett läger för unga mellan åttan och nian. Här får deltagarna genomföra ett riktigt projekt som alla skapar tillsammans och sedan säljer och gör nåt roligt och meningsfullt för pengarna man tjänar.

På Entreprenörskollo har man kul, jobbar med projekt, lär känna kompisar, gör studiebesök och möter yrkesverksamma som medverkar till att ge unga en inblick i arbetslivet. Under lägret ansvarar deltagarna för matlagning och kvällsaktiviteter. Alla är med och organiserar, planerar och genomför en projektuppgift från en ”riktig” uppdragsgivare under eget ansvar och med stöd av våra ledare. Om man vill sover man över.

 

Vill skapa framtidstro

Entreprenörskollo startades av företagare år 2006 och har med en beprövad pedagogisk metod genomfört över 20 läger i Jämtland, Rosengård och Rinkeby. Entreprenörskollo har uppmärksammats av Dagens Industri och Svenskt Näringsliv samt blivit omnämnt som Sveriges bästa integrationsprojekt. Arrangörerna vill skapa en framtidstro för unga och sprida en härlig känsla av att ”då jag har gjort vet jag att jag kan” och öka ungas intresse för entreprenörskap. Entreprenörskollo ska inspirera unga till ökad företagsamhet.

Exempel på samarbetsparters: NCC, Sveriges Byggindustrier, Skistar, Swedbank.

http://entreprenorskollo.se/

 

Skärmavbild 2016-06-26 kl. 22.06.49

Dela på sociala medier:

Om Bergsjön 2031

Bergsjön 2031 är en plattform för samverkan med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön. Tillsammans vill vi lyfta de styrkor som finns i stadsdelen. Bergsjön ska vara en attraktiv stadsdel där människor både kan och vill leva sina liv.

Kontakt

Pernilla Hallberg, verksamhetsledare
0706-02 02 02
pernilla.hallberg@bergsjon2031.se

Adress

Bergsjön 2031
Rymdtorget 7
415 19 Göteborg

Mail till Bergsjön 2031

Medlemsföretagen i Bergsjön 2031

FÖLJ OSS:

Dela på sociala medier: